Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Adina Florea își retrage candidatura de la șefia Secției Speciale/Anunțul oficial al CSM

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete: , ,

Adina Florea își va retrage candidatura de la Șefia Secției Speciale, conform unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii. Concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ a fost promovat de Florea în luna iunie, însă numirea sa în fruntea instituției nu a putut fi realizată din cauza lipsei de cvorum de la ședințele CSM.

CSM a emis un comunicat în care anunță că Adina Florea a formulat o cerere prin care își retrage candidatura de la șefia SIIJ.

„Față de interesul public manifestat, în scopul corectei informări, sunt abilitată să aduc la cunoștința opiniei publice că în cursul zilei de astăzi, doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii in funcția de conducere din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ca urmare a concursului susținut”, se arată în comunicatul CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a încercat de șapte ori să o valideze pe Adina Florea la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ a fost promovat de Adina Florea în luna iunie.

Numirea sa în fruntea Secției Speciale nu s-a putut realiza efectiv întrucât ședintele CSM au fost boicotate de procurorii și judecătorii Consiliului Superior.

Multe dintre criticile aduse României în raportul MCV sunt îndreptate către Secția Specială, despre care experții spun că „a intervenit pentru a schimba cursul anchetelor penale într-un mod care ridică îndoieli serioase cu privire la obiectivitatea sa”. Mai multe detalii aici.

Recent, proiectul de lege pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție a fost aprobat tăcit de Camera Deputaților. Senatul este camera decizională însă.

Un procent de 80.80% dintre magistrați s-au pronunțat pentru desființarea SIIJ, în timp ce 7.76% cred că menținerea Secției Speciale este utilă, conform datelor centralizate de Forumul Judecătorilor din România. Mai multe despre acest sondaj puteți vedea aici.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 93407 additional Info to that Topic: mainnews.ro/surse-adina-florea-isi-retrage-candidatura-de-la-sefia-sectiei-speciale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW