Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


SURSE: Acuzații de favorizarea făptuitorului în dosarul în care procurorii verifică activitatea INML în cazul Caracal

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 17 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Procurorii cercetează posibile fapte de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, potrivit surselor Main News, în legătură cu realizarea analizei ADN de către Institutul Național de Medicină Legală, în cazul Alexandrei Măceșanu.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări legate de nereguli în întocmirea analizei. Aceasta a fost dispusă de anchetatori, după identificarea mai multor fragmente osoase în locuința lui Gheorghe Dincă.

Procurorii au început urmărirea penală in rem, ceea ce înseamnă că verifică eventuale infracțiuni, fără să fi pus, cel puțin deocamdată, sub acuzare vreo persoană.

Context

Alexandru Cumpănașu a depus, pe 26 august, încă o plângere penală la Parchetul General pentru INML, spunând că medicii legiști au administrat „defectuos” probele din ancheta de la Caracal. Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la INML, săptămâna trecută, la cererea lui Cumpănașu, iar în urma controalelor s-a întocmit un raport din care reiese că nu s-au încălcat procedurile de lucru în ceea ce privește analiza probelor.

Pe 2 septembrie, Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a transmis DIICOT- Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN- expertiză genetică judiciară, în ceea ce privește pe Alexandra Măceșanu.

„În cursul zilei de luni, Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce priveşte pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico-legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin”, precizează DIICOT.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este minora Alexandra Măceșanu, cu o probabilitate de 99,9%.

Alexandra Măceșanu, o adolescentă de 15 ani, a dispărut în luna aprilie după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă, un bărbat din Caracal. Acesta a recunoscut că a ucis-o pe fată, apoi i-ar fi ars trupul într-un butoi din curtea casei.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW