Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Acord între USR PLUS și PNL pentru suspendarea PUZ-urilor în 5 Sectoare timp de 12 luni

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2021

Consilierii USR PLUS și PNL au ajuns vineri la un acord pentru suspendarea timp de 12 luni a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, au declarat surse politice pentru Mainnews.ro.

În varianta inițială primarul Nicușor Dan și USR PLUS au susținut varianta suspendări PUZ-urilor pentru 2 ani, în vreme ce PNL propunea suspendarea pentru doar 3 luni.

Ședința Consiliului General ar fi trebuit să înceapă vineri, 26 februarie, de la ora 11:00, însă a fost amânată din cauza lipsei unui acord politic între partidele ce formează majoritatea.

„Urbanismul din București, o golănie”

Într-o conferință de presă susținută la sediul primăriei, Nicușor Dan a explicat că prin această măsură își dorește, în principal, împiedicarea construirii de clădiri pe spațiul verde, în zonele dens populate și pe străzi foarte înguste.

„Cu titlu general, urbanismul din Bucureşti, din ultimii ani, a fost o golănie şi cele 5 PUZ-uri de Sector sunt doar apogeul acestui tip de urbanism. Am speranţa că, Consiliul General, în şedinţa de vineri, o să dea un semnal şi o să pună capăt acestui tip de dezvoltare şi va orienta oraşul către dezvoltare sustenabilă. Din cauza acestui tip de urbanism, bucureştenii stau azi şi au stat ani de zile în trafic, din cauza acestui tip de urbanism avem cartiere întregi care n-au şcoli, din cauza acestui tip de urbanism un oraş care are un potenţial uriaş turistic e prezentat în revistele europene de turism drept cea mai urâtă capitală europeană. Din cauza acestui tip de urbanism sunt zeci de mii de oameni care şi-au pus toată agoniseala de-o viaţă într-un apartament sau într-o casă şi s-au trezit cu un bloc la ferestrele casei lor. Este absolut scandalos ca în situaţia poluării aerului, în situaţia în care avem zeci de mii de copii care suferă de boli respiratorii, în situaţia în care avem zeci de mii de vârstnici care suferă de boli cardiovasculare din cauza acestei poluări atmosferice în Bucureşti, sute de hectare de spaţiu verde, prin aceste PUZ-uri de Sector urmează să-şi piardă statutul de spaţiu verde şi să devină spaţii construibile, este inadmisibil.”, a declarat Nicușor Dan.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *