Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


A doua tranșă de vaccin anti-COVID ajunge în România pe 28 și 29 decembrie / Întârzierea, cauzată de probleme tehnice ale producătorului

By Redactia , in Stirile zilei , at 27 decembrie 2020 Etichete:

UPDATE A doua tranșă de vaccin anti COVID-19 o să ajungă pe 28 și 29 decembrie în România, potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Din informațiile pe care le deținem, în opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului.
Astfel că, la acest moment știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează:
– în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara;
– iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.
Vă vom ține la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare ale vaccinurilor anti-COVID-19

Știrea inițială

Surse politice au declarat, pentru mainnews.ro, că a doua tranșă de vaccin anti-COVID, de 150.000 doze, care ar fi trebuit să ajungă mâine, ar putea întârzia, nefiind confirmată încă expedierea. 

„Astăzi, 27 decembrie ac, a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală
generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
Acțiunile au continuat și la nivel național, iar în acest moment (27 decembrie, ora 18.00), numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.
Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu  COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie”, transmit autorităţile.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW