Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Surprize de proporții în Prahova: Primăria Ploiești, câștigată de un deputat ex-USR / Iulian Dumitrescu, învins pentru șefia Consiliului Județean

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2024

Deputatul Mihai Polițeanu, candidat independent la aceste alegeri, a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Ploiești. Șefia Consiliului Județean a fost câștigată de Virgiliu Nanu (PSD), care l-a devansat pe actualul conducător al instituției, Iulian Dumitrescu (PNL), pus sub acuzare de DNA pentru luare de mită.

Conform Observatorulph.ro, pe locul doi în topul preferințelor ploieștenilor s-a aflat Bogdan Nica (PNL) și Andrei Volosevici (PSD).

„Dragi ploieşteni, vă mulţumesc pentru că vă pasă de oraşul nostru. Sunt copleşit şi onorat de încrederea pe care mi-aţi acordat-o! (…) Dragi ploieşteni, această victorie vă aparţine. Aţi îngenuncheat un sistem corupt, osificat de 3 decenii la conducerea Ploieştiului. Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel naţional arătând că o echipă de cetăţeni oneşti şi determinaţi poate trezi la viaţă o comunitate care să privească spre viitor cu speranţă. De astăzi sunt Primar ales al Ploieştiului, din octombrie noul Primar al Ploieştiului”; a scris Mihai Poliţeanu pe Facebook.

Virgiliu Nanu: „Suntem câştigători”

În ceea ce privește votul politic pentru Consiliul Județean, 30,81% dintre prahoveni au votat lista de consilieri a PSD, 30,4% PNL, 12,7 AUR, 11% Dreapta Unită, 4,8% partidul SOS România și 4,47 partidul România în Acțiune, notează Observatorulph.ro.

„Suntem câştigători la nivel de Consiliu Judeţean. Ne aşteptăm la un procent de peste 40. Toată ziua am fost pe teren, am fost în secţiile de votare, toţi suntem optimişti. Din toate analizele reiese că avem un scor foarte mare”, a declarat Virgiliu Nanu, duminică seară, la sediul PSD.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW