Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Summitul Iniţiativei celor 3 Mări/Iohannis, după întâlnirea cu Maia Sandu: Discuții foarte bune despre aderarea Moldovei la UE

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova Stirile zilei , at 6 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, astăzi, 6 septembrie cu omologul din Republica Moldova, Maia Sandu, în marja Summitului Iniţiativei celor Trei Mări. Discuțiile au vizat sprijinul oferit de România Republicii Moldova, cu precădere pentru aderarea  la Uniunea Europeană(UE) În prezent, R. Moldova are statutul de „țară candidată” la UE. 

„Foarte bună discuţie cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în marja Summitului Iniţiativei celor 3 Mări privind progresul integrării în UE, inclusiv deschiderea negocierilor de aderare şi interconectările strategice dintre România şi Republica Moldova”, a transmis preşedintele Iohannis, pe Twitter.

Cu putin timp în urmă, Maia Sandu a discuta cu premierul Ciolacu, prilej cu care a fost reconfirmată colaborarea strânsă dintre cele două state.

România a transferat recent prima tranșă, în valoare de 10 milioane de euro, pentru finanțarea unor proiecte prioritare, în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro. Fondurile din această primă tranșă au fost direcționate către achiziționarea de microbuze pentru transportul școlar și către proiecte de infrastructură și dezvoltare locală ( n.r. alimentare cu apă, canalizare etc), potrivit Executivului României.

Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări (I3M) și Forumul de Afaceri I3M  sunt organizate în perioada 6-7 septembrie 2023, la București, România devenind astfel primul dintre statele Iniţiativei care găzduieşte pentru a doua oară aceste evenimente, după edițiile desfășurate în 2018.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW