Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Sume majorate modest pentru profesorii care participă la examenele naționale. Creştere de la 14 la 18 lei per lucrare corectată la Bacalaureat


O nouă încercare a Guvernului de a mai stinge din nemulțumirile profesorilor. Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat vineri, 16 iunie, un ordin prin care cresc sumele acordate angajaților din învățământ care se implică în comisiile de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024, precum și în comisiile examenelor de absolvire, în sesiunile din 2023.

Concret, pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a din 2023, norma de plată pentru corectarea unei lucrări va fi de 15 lei, în comparație cu 11 lei în anul precedent.

La Examenul Național de Bacalaureat din 2023, norma de plată pentru corectarea unei lucrări va fi de 18 lei, față de 14 lei în anul 2022.

Profesorii asistenți care participă la Evaluarea Națională vor beneficia de o sumă de 145 lei pe zi, comparativ cu 110 lei în anul anterior, iar profesorii asistenți la probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor primi 157 lei pe zi, față de 120 lei în anul 2022.

Normele de plată detaliate pentru fiecare tip de activitate/comisie, pot fi consultate aici.

Prima probă a Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura română, are loc luni, 19 iunie, iar cea la Matematică miercuri, 21 iunie. Joi, 22 iunie, are loc proba la Limba și literatura maternă, pentru elevii care au urmat gimnaziul în această formă.

Ministrul Educației a prelungit în două rânduri perioada de înscrierea la examenele naționale, pe fondul grevei generale a profesorilor.

Abia începând de luni, 12 iunie, elevii au știut cu certitudine că vor susține la 19 iunie prima proba a Evaluării Naționale, după ce sindicaliștii din Educație au anunțat suspendarea grevei generale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW