Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Suma plătită de PSD pentru aeronavele private închiriate când Liviu Dragnea conducea partidul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: ,

Partidul Social Democrat a cheltuit în 2018 peste 500.000 de lei din subvenția de 96 milioane de lei de la bugetul de stat pentru contracte de închiriere aeronave în scopul unor deplasări externe efectuate de fostul lider al partidului, Liviu Dragnea, și de echipa acestuia.

În anul 2018, social-democrații au cheltuit 200.000 de euro pe pachete turistice. Raportul inițial al echipei de audit de la Curtea de Conturi nu arăta informații despre ce conțineau aceste pachete turistice, însă în urma solicitărilor echipei de audit, PSD a trebuit să explice pe ce au cheltuit banii primiți de la bugetul de stat acum doi ani, potrivit RadioEuropaLibera.ro.

Astfel, contractele privind închirierea aeronavelor au fost încheiate cu firma SC Bers New Solution SRL, a lui Radu Andrei Neagu, specialistă în curățenie, neavând vreo legătură cu intermedierea serviciilor de transport extern.

În lunile aprilie și mai ale anului 2018, au fost încheiate trei contracte cu următoarele valori: 182.734 lei, 184.755 lei (cele două apar cumulat) și 166.422 lei.

„Sumele facturate în valoare de 367.489 lei și 166.422 reprezintă servicii de transport aerian extern, respectiv închiriere aeronave pentru Estonia, Israel și Elveția pentru delegații conduse de președinte partidului”, se arată în nota transmisă de SC Bers Solution SRL către PSD și înaintată ulterior și oficialilor de la Curtea de Conturi.

Liviu Dragnea, deplasări în vacanțe pe banii PSD

Nu s-au oferit alte informații despre social-democrații care s-au folosit de aceste servicii oferite de formațiune.

În recomandarea făcută către PSD după încheierea auditului și primirea noilor explicații, Curtea de Conturi a explicat că  „informațiile conținute în documentele prezentate nu sunt edificatoare astfel încât să ateste exactitatea sumelor datorate/achitate în contextul în care contractele nu conțin valoarea serviciilor facturate, nu fac referire la beneficiarul efectiv al serviciului”.

Surse din partid au declarat pentru Europa Liberă că Dragnea își făcuse un obicei în a închiria aeronave private cu care să zboare, mergând chiar și în vacanțe cu avioanele închiriate de partid. În Raportul Curții de Conturi sau informările făcute de PSD, aceste informații nu apar.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW