Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Suma alocată de ministerul Educației pentru achiziția de tablete pentru elevii din mediile defavorizate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , ,

Ministerului Educației și Cercetării a alocat suma de 150 de milioane de lei pentru achiziția de tablete pentru elevii care provin din medii defavorizate. Propunerea MEC a fost adoptată în ședința de Guvern de joi. 

„Ministerului Educației și Cercetării a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate. Guvernul României a adoptat în ședința de guvern de ieri, 7 mai, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020. „, se arată într-un comunicat al MEC.

Suma alocată va fi folosită pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate.

Repartizarea acestor dispozitive va fi făcută după niște criterii care vor fi stabilite de ministrul Educației.

„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Citește și Guvernul va cumpăra tablete pentru elevi și măști pentru persoanele vulnerabile din Fondul de rezervă

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/suma-alocata-de-ministerul-educatiei-pentru-achizitia-de-tablete-pentru-elevii-din-mediile-defavorizate/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 96896 more Info on that Topic: mainnews.ro/suma-alocata-de-ministerul-educatiei-pentru-achizitia-de-tablete-pentru-elevii-din-mediile-defavorizate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *