Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sucevenii își iau rămas bun în condiții speciale de la ÎPS Pimen / Sicriul, depus la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , ,

Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Părinte Pimen a fost depus, miercuri seară, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. La intrarea în județ, părintele a fost întâmpinat de zeci de preoți suceveni care l-au așteptat în stradă cu flori.

Sicriul este sigilat, iar credincioșii care vor vrea să depună un omagiu vor trebui să respecte niște condiții speciale. În incinta Arhiepiscopiei nu vor putea intra mai mult de 10 persoane, iar în biserică nu mai mult de cinci persoane. Oamenii vor trebui să păstreze distanța socială de doi metri.

„Credincioșii își pot lua rămas bun de la Părintele Arhiepiscop până vineri la ora 12:00 când va avea loc slujba de înmormântare. Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte”, transmite basilica.ro.

Cei care vor dori să-și ia rămas bun de la ÎPS Pimen sau să participe la slujba înmormântării sunt rugați să respecte măsurile și îndrumările specifice acestei perioade.

„Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie înțelegători și conștienți de faptul că spațiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsuflețit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen”, transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din București, în urma unui al doilea atac de cord. Părintele Pimen ar fi murit în jurul orei 00:50, conform Basilica.ro.

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD pe 20 aprilie, de la Suceava, aflându-se în stare gravă după ce a fost infectat cu Covid-19.

 

sursa foto: Basilica.ro.

Comentarii


  • Wow, amazing weblog format! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made running a blog look easy. The total look of your
    site is wonderful, let alone the content material! You
    can see similar here najlepszy sklep

  • Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you been running a blog for?

    you make running a blog look easy. The total look of your site is fantastic, let alone
    the content material! You can see similar here sklep online

  • Wow, fantastic blog format! How long have you been running a blog for?
    you made running a blog glance easy. The full look of your website is excellent, as smartly as the content
    material! You can see similar here najlepszy sklep

  • Wow, amazing weblog layout! How long have you been blogging for?
    you make blogging glance easy. The entire look of your website is fantastic, let alone the content material!
    You can see similar here sklep

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *