Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


SUA și UE vor deschide un dialog pentru depășirea divergențelor legate de China/ Pompeo: Nu vrem ca acest să fie o frână

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 iunie 2020 Etichete: , , ,

Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană vor discuta pentru a încerca să își depășească problemele legate de China, în cadrul unui dialog de la care Washingtonul speră că va avea rol de „catalizator” în luarea măsurii împotriva ”amenințării„ chineze.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat că a acceptat propunerea şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, care sugerase săptămâna trecută angajarea unui ‘dialog bilateral cu privire la China’, la finalul unei reuniuni americano-europene.

‘Am bune speranţe că mă voi putea deplasa în Europa peste câteva săptămâni pentru a lansa’ acest dialog, a spus joi Pompeo, în intervenţia sa la forumul organizat prin videoconferinţă de think-tank-ul ‘The German Marshall Fund of the United States’, privind provocările cu care se confruntă relaţia transatlantică, conform Agerpres.

Pompeo a mai declarat că acest „nou mecanism” trebuie să permită „discutarea îngrijorărilor noastre legate de ameninţarea pe care o reprezintă China pentru Occident şi valorile noastre democratice comune”, a arătat el.

‘Vrem ca acest dialog să nu fie o frână sau o pierdere de energie fără decizii, ci, dimpotrivă, un catalizator pentru a acţiona’ şi ‘a ajunge la propuneri de măsuri pe care le putem lua împreună’, a adăugat secretarul de stat.

SUA și China au dat naștere la noi tensiuni odată cu apariția pandemiei de coronavirus, după ce președintele american Donald Trump a acuzat Beijingul că a ascuns intenționat date oficiale despre pandemie.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW