Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


SUA și aliații analizează dacă să impună sancțiuni Chinei, în cazul în care va acorda ajutor militar Federației Ruse

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 martie 2023 Etichete: , , , , , ,

Oficialii Statelor Unite ale Americii (SUA) analizează alături de aliați posibilitatea de a impune noi sancțiuni împotriva Chinei, în cazul în care Beijingul va acorda asistență militară Federației Ruse, relatează joi, 2 martie, Reuters.

SUA a demarat consultări preliminare pentru a obține susținerea aliaților în acest demers, în special a celor din cadrul G7.

Un oficial dintr-un stat consultat de Washington a precizat pentru Reuters că acuzațiile potrivit cărora China ar urma să acorde un ajutor militar Federației Ruse au fost însoțite și de dovezi.

În schimb, nu s-a ajuns încă la un acord asupra unor măsuri specifice. Casa Albă și-a dorit, în schimb, să ridice ideea în cadrul consultărilor cu Aliații și să „ia pulsul” pentru a preîntâmpina situațiile în care posibile transporturi sunt detectate din China către Rusia.

În cazul G7, cred că există un nivel ridicat al conștientizării”, a mai spus o sursă citată de Reuters.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a informat la finalul lunii februarie că Federația Rusă ar putea primi ajutor militar din partea Chinei și l-a avertizat pe Wang Yi în timpul Conferinței de Securitate de la Munchen că, dacă se va întâmpla acest lucru, vor exista consecințe.

SUA nu sunt într-o poziție în care să facă cereri Chinei (…) Parteneriatul cuprinzător al Chinei cu Rusia se bazează pe nealiniere, non-confruntare și ne-atragerea unor terțe părți, iar acest lucru ține de suveranitatea a două state independente (…) Nu vom accepta niciodată ca SUA să arate cu degetul relațiile sino-chineze”, a fost reacția purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, transmisă la începutul săptămânii.

sursa foto: theflagshop.co.uk

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW