Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


SUA dă „undă verde” statelor NATO pentru a livra Ucrainei avioane de luptă

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 martie 2022

Secretarul de stat Antony Blinken a precizat duminică, 6 martie, într-un interviu acordat CBS, că statele membre NATO au permisiunea SUA de a trimite avioane de luptă în Ucraina.

„Aceasta primește undă verde”, a spus Blinken, când a fost întrebat dacă guvernul polonez, membru al NATO, ar putea trimite avioane de luptă în Ucraina.

Potrivit lui Blinken, administrația SUA discută cu Guvernul Poloniei pentru a acoperi nevoile acestei țări, în cazul în care decide să livreze Ucrainei escadrila de MIG-29.

„De fapt, discutăm cu partenerii noștri polonezi despre ce am putea face pentru a le acoperi nevoile dacă, de fapt, vor alege să furnizeze aceste avioane de luptă ucrainenilor. Ce putem face? Cum îi putem ajuta să umple golul lăsat de avioanele pe care le predau ucrainenilor?”, a susținut Blinken.

Ucraina are mare nevoie de avioane de luptă, în condițiile în care este net depășită la capitol de Federația Rusă. În condițiile în care piloții ucraineni sunt pregătiți pe avioane MIG și Suhoi, de fabricație sovietică, doar astfel de aeronave ar putea fi livrate pentru operaționalizate rapid și a contracara forțele rusești.

Și România deține câteva zeci de avioane de tip MIG 21 LenceR.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW