Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


SUA confirmă trimiterea a 900 de soldați în Orientul Mijlociu, pe fondul luptelor dintre Israel și Hamas

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Pentagonul a anunțat că aproximativ 900 de soldați americani suplimentari fie au sosit în Orientul Mijlociu, fie sunt pe drum pentru a consolida apărarea aeriană în vederea protejării personalului american, relatează Reuters.

Această întărire este un răspuns la creșterea notabilă a atacurilor comise de grupuri afiliate cu Iranul. Tensiunile au escaladat, mai ales în contextul conflictului dintre Israel și Hamas, ceea ce a dus la cel puțin 12 atacuri împotriva trupelor americane și ale coaliției în Irak și 4 atacuri în Siria în ultima săptămână, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder.

SUA își întărește prezența militară în Orientul Mijlociu

În conflictul în curs de desfășurare din Orientul Mijlociu, un total de 21 de membri ai personalului american au suferit răni minore, majoritatea fiind traumatisme craniene. Ca răspuns la escaladarea situației care a început la 7 octombrie, Statele Unite au desfășurat nave de război și avioane de luptă în regiune, inclusiv două portavioane, ca măsură de descurajare împotriva Iranului și a grupurilor susținute de acesta.

Creșterea numărului de trupe desfășurate în regiune se numără cu miile, notează publicația menționată. Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, forțele americane au fost din nou vizate joi în Irak, dar atacul nu a avut succes.

„Nu voi avea mai multe informații amănunțite pe care să vi le furnizez de aici în ceea ce privește grupurile specifice care au revendicat responsabilitatea pentru atacarea personalului american, în afară de a spune că știm că aceste grupuri sunt afiliate cu Iranul”, a spus Ryder.

Armata americană a pus în aplicare noi măsuri de protejare a personalului său din Orientul Mijlociu din cauza creșterii numărului de atacuri suspecte ale unor grupări susținute de Iran. Aceste măsuri implică patrule militare sporite, acces restricționat la facilitățile bazelor și o mai bună colectare de informații prin metode precum operațiunile cu drone și de supraveghere.

Turnurile de pază de la instalațiile militare monitorizează acum mai activ împrejurimile, securitatea la punctele de intrare în baze a fost consolidată, iar eforturile de contracarare a potențialelor amenințări cu drone și rachete au fost intensificate. Desfășurarea recentă a trupelor americane este legată de desfășurarea unui sistem de apărare la mare altitudine (THAAD) și a bateriilor de rachete Patriot.

Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a avertizat la Națiunile Unite că, dacă acțiunile Israelului ca răspuns la atacul militanților Hamas din Gaza persistă, SUA s-ar putea confrunta cu repercusiuni.

FOTO: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW