Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SUA avertizează că invazia Federației Ruse în Ucraina este iminentă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 februarie 2022

Reprezentanții serviciilor de informații ale Statelor Unite ale Americii au avertizat oficialii de la Kiev că o invazie a Federației Ruse în Ucraina ar urma să aibă loc în orice moment, relatează joi, 23 februarie, CNN și Newsweek.

Serviciile de informații ale SUA ar fi emis avertismentul în cursul zilei de marți, dar nu ar fi fost luat în calcul de autoritățile ucrainene, ținând cont că ultimele avertismente lansate de SUA nu s-au adeverit, potrivit unui oficial ucrainean, citat de CNN.

Oficialii SUA susțin că unul dintre cele mai mari orașe din Nord-Estul Ucrainei, Harkov, ar fi în pericol, dar ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat, marți, că nu ia în calcul evacuarea municipiului.

Pe de altă parte, oficialii americani citați de Newsweek susțin că o invazie completă a Ucrainei ar urma să înceapă în următoarele 48 de ore.

Aceștia arată că, pe lângă regiunile din Est, ocupate parțial de separatiștii pro-ruși, Armata Federației Ruse ar urma să încerce să atace capitala Kiev, cu ajutorul trupelor ce se află în Belarus, vecinul din Nord al Ucrainei. Totodată, invazia terestră ar urma să aibă loc în timpul nopții, după o serie de atacuri cibernetice.

Potrivit informațiilor din presa Occidentală, Federația Rusă are peste 190.000 de trupe în jurul graniței cu Ucraina, inclusiv în Belarus.

Miercuri, un atac cibernetic a blocat activitatea site-urilor web ale Radei Supreme, Serviciului de Securitate și Ministerului Afacerilor Externe ale Ucrainei.

În același timp, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a cerut Radei Supreme să aprobe instituirea stării de urgență în Ucraina, pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursă foto: INQUAM Photos/ Florin Cornel

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *