Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


SUA au avertizat Rusia cu privire la un atac iminent în Moscova

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 23 martie 2024 Etichete: , , ,

Ambasada SUA la Moscova a emis o alertă de securitate pe data de 7 martie, în care avertiza cu privire la un atac iminent în Moscova. Potrivit New York Times, ambasada SUA atenționa Moscova că personalul său „monitorizează rapoartele conform cărora extremiștii au planuri iminente de a viza adunări mari în Moscova, inclusiv concerte”. 

Comunicatul emis de ambasada SUA în capitala Federației Ruse mai preciza că „un atac ar putea avea loc în următoarele 48 ore”, notează sursa citată.

Avertismentul se referea la atacul de vineri seară. Potrivit oficialilor americani, un posibil sabotaj ucrainean nu intră în calcul, adăugând că Departamentul de Stat al SUA nu ar fi folosit cuvântul „extremiști” pentru a se referi la acțiuni sau persoane de la Kiev.

Înalții oficiali americani sunt îngrijorați cu privire la faptul că Vladimir Putin ar putea încerca să blameze în mod fals Ucraina pentru atac, punând astfel presiune pe guvernele occidntale pentru a identifica persoanele pe care le consideră responsabile.

Putin ar putea acuza Ucraina de acte de terorism pentru a justifica invazia sa din țară și pentru a submina sprijinul acordat Ucrainei, mai scrie NY Times.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zakharova a spus că Washingtonul deține informații pe care ar trebui să le împărtășească.

Mykhailo Podolyak, un consilier de top al biroului prezidențial ucrainean, a declarat într-o declarație video că „Ucraina nu are absolut nimic de-a face” cu atacul.

Bilanțul morților și al răniților de la atacul terorist din Moscova este în continuare în creștere. Autoritățile ruse au arestat 11 persoane în legătură cu atacul, dintre care patru direct implicate, a declarat Serviciul Federal de Securitate al Rusiei pentru agenția de presă Interfax.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW