Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


SUA anunţă relaxarea temporară a sancţiunilor impuse Siriei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 11 februarie 2023

SUA a anunțat relaxarea temporară a sancțiunilor împotriva Siriei, în efortul de a accelera livrările de ajutoare în nord-vestul țării, unde aproape nicio asistență umanitară nu a sosit, în ciuda morții a mii de oameni în cutremurul din această săptămână, relatează The Guardian

Analiștii spun însă că cerințele guvernului Assad și efectele războiului sunt principalii factori care complică livrările de ajutoare în nord-vestul deja tensionat, iar mișcarea SUA este mai mult de a asigura băncile și alte instituții că nu vor fi pedepsite pentru că au acordat asistență.

Siria este vizată de sancţiunile SUA din 1979, când Washingtonul a desemnat-o ca stat sponsor al terorismului.

Casa Albă a înăsprit şi mai mult restricţiile pe fondul războiului din Irak din 2004 şi în mod repetat odată cu izbucnirea războiului civil în 2011, ceea ce a dus la colapsul relaţiilor dintre guvernul Siriei şi Occident.

Mai multe cutremure (două dintre ele cu magnitudinea de 7.8, respectiv 7.4 pe Scara Richter) au lovit luni, 6 februarie, în sudul Turciei și vestul Siriei, provocând pagube la scară largă și numeroase victime. Bilanțul morților a ajuns la 23.000.

CITEȘTE ȘI: Siria solicită asistenţă din partea UE şi anunţă că are aproape 300.000 de sinistraţi

Sursa foto: Twitter / The White Helmets

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW