Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


SUA alocă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 iunie 2022

Președintele Joe Biden a declarat joi, 30 iunie, că Statele Unite vor oferi încă 800 de milioane de dolari în arme și ajutor militar Ucrainei, salutând curajul ucrainenilor.

Vorbind după summitul NATO de la Madrid, în cadrul căruia alianța a convenit, de asemenea, să le invite pe Finlanda și Suedia să devină membre, Biden a declarat că Statele Unite și aliații săi din NATO au fost uniți în a se opune președintelui rus Vladimir Putin.

Biden, care părea să pregătească aliații pentru un conflict de lungă durată în Ucraina, în ciuda discuțiilor din martie despre o posibilă victorie, a adăugat: „Vom sprijini Ucraina atât timp cât va fi nevoie”.

Anunțul oficial privind mai multe arme se adaugă la cele peste 6,1 miliarde de dolari deja anunțate de Statele Unite de când forțele rusești au intrat în Ucraina la 24 februarie și au readus războiul la scară largă în Europa.

Planurile pentru un nou ajutor, în condițiile în care NATO se repoziționează din nou pe picior de Război Rece cu o consolidare masivă a forțelor, au venit în timp ce ucrainenii au folosit obuziere pentru a recuceri avanpostul strategic din Insula Șerpilor.

Biden promisese anterior mai multe trupe, avioane și nave de război americane pentru Europa, în timp ce NATO a convenit să își consolideze mijloacele de descurajare, punând peste 300.000 de soldați în stare de alertă maximă începând cu jumătatea anului viitor.

„Statele Unite fac exact ceea ce am spus că vom face dacă Rusia invadează (Ucraina – n.red.), ne consolidăm poziția de forță în Europa”, a declarat Biden.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW