Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Studiu îngrijorător al cercetătorilor italieni: Coronavirusul poate trece prin placentă și poate infecta fătul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 12 iulie 2020 Etichete: , ,

Un studiu efectuat de oamenii de știință din Italia arată că infecția cu Covid-19 poate traversa placenta și se poate răspândi de la o femeie însărcinată la făt, conform CNN.

Profesorul Claudio Fenizia de la Universitatea din Milano și colegii săi susțin că două femei au născut doi bebeluși infectați deja cu virusul Covid-19.

Aceștia au studiat 31 de femei infectate cu coronavirus, care erau însărcinate în timp ce Italia se afla în plină pandemie de coronavirus. Cercetătorii au testat femeile și după naștere, au testat și bebelușii, placenta, cordonul ombilical, lichidele vaginale ale mamei și laptele matern. Doi dintre nou-născuți erau infectați cu coronavirus.

„Rezultatul nostru sugerează că transmiterea verticală a avut loc în două cazuri din cele 31 studiate. Este primul semnal de alarmă care ar trebui să atragă atenția asupra unui subiect care nu este foarte bine studiat.

Placentele au fost, de asemenea, inflamate, ceea ce este un semn de infecție. Sângele din cordonul ombilical al unuia dintre nou-născuți avea anticorpi, ceea ce indică o infecție recentă. Aceste tipuri de anticorpi nu sunt de obicei transmise de la mamă la copil, așa că indică faptul că fătul a fost direct infectat ”, a spus Fenizia într-o conferință de presă.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW