Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Studiu: Coronavirusul se răspândește mai greu când temperaturile sunt ridicate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 iunie 2020 Etichete: , , ,

Cercetătorii americani au dovedit științific că SARS-CoV-2 s-ar răspândi mai greu când temperaturile sunt ridicate. Conform studiului, mediul propice pentru răspândirea coronavirusului este cel răcoros. Studiul a fost realizat în perioada 1 ianuarie-10 martie anul acesta.

În studiul condus de Universitatea Maryland din Baltimore, citat de Agerpres, cercetătorii au analizat asocierea dintre răspândirea virusului și climă.

Conform studiului, oraşele cele mai afectate de pandemie se află pe un culoar de latitudine cuprins între 30 şi 50 de grade nord.

Oamenii de știință au comparat opt oraşe foarte afectate de pandemie, cum ar fi Wuhan, Tokio, Daegu, Qom, Milano, Paris, Seattle şi Madrid, cu alte 42 de oraşe care nu au fost afectate sau care nu au înregistrat contagieri cu noul coronavirus.

Oamenii de știință au descoperit că virusul se răspândeşte mai repede în medii în care temperatura este cuprinsă între 5 şi 11 grade Celsius și în care există umiditate scăzută specifică (între 44 şi 84%).

Potrivit cercetătorilor din Statele Unite, SARS-CoV-2 se propagă mai greu în condiţii de temperatură mai ridicată şi de umiditate.

sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW