Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Studiu: Coronavirusul se răspândește alarmant în birourile open space

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 mai 2020 Etichete: , ,

Teoretic din data de 15 martie românii ar trebui să-și reia ușor activitatea de zi cu zi și să revină la muncă. Un studiu făcut de Coreea de Sud arată că noul coronavirus se poate răspândi în birourile de tip open space într-un ritm agresiv.

Oamenii de știință au realizat studiul pe baza datelor de la un focar dintr-un call center din Coreea de Sud, relatează Yahoo News.

„Magnitudinea focarului ilustrează cum un mediu de muncă în care oamenii lucrează aproape unii de ceilalți poate deveni o locație de mare risc pentru răspândirea COVID-19 și potențială sursă pentru transmiterea ulterioară a virusului”, notează oamenii de știință.

Focarul a fost depistat la începutul lunii martie într-un complex de 19 etaje din Seul, capitala sud-coreeană. Datele au fost analizate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Coreea de Sud.

Din cele 1.143 de persoane din clădire, testate pentru COVID-19, 97 au fost diagnosticate pozitiv. Dintre acestea, 94 lucrau la al 11-lea etaj, pentru un call center cu 216 angajați, indicând o rată a infecției de 43,5%.

„Acest focar ne arată rata alarmantă cu care coronavirusul se poate răspândi în condiții excepționale, cum ar fi un birou aglomerat dintr-un call center(…)În pofida interacțiunii considerabile între angajații ce lucrau la etaje diferite, răspândirea coronavirusului a fost limitată aproape exclusiv la etajul 11, ceea ce sugerează că durata interacțiunii a fost cel mai probabil principalul catalizator al infectării”, au concluzionat cercetătorii.

sursa foto: Dreams Time

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW