Friday, July 3, 2020
Jurnalism corect


Studenții din Iași se opun candidaturii lui Tudorel Toader pentru al doilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza”: „Are o atitudine totalitară”

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: , ,

Liga Studenților din Iași l-au criticat pe rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Tudorel Toader, spunând că fostul ministru al Justiției a adus un prejudiciu școlii, are o „atitudine totalitară” și „a creat o rețea de bully-ing academic”. Studenții se opun candidaturii lui Toader pentru un al doilea mandat la conducerea instituției.

„Sub conducerea lui Tudorel Toader, calitatea învățământului și vizibilitatea științifică a Universității Cuza a scăzut în mod constant, conform clasamentelor internaționale, ajungând ca, în acest an, cea mai veche universitate din România să nu facă parte nici măcar din clasamentul primelor 1000 de universități la nivel mondial, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București fiind singurele instituții de învățământ superior prezente în clasamentul internațional QS Rankings. Mai mult, acesta a înțeles să se folosească de funcția universitară și ministerială pentru a-și promova membri ai familiei sau pentru a promova persoane apropiate sau loiale lui, în detrimentul unor profesioniști care au ales să îl critice sau, cel puțin, să nu îl susțină”, se arată în comunicatul transmis luni de către Liga Studenților.

„Tudorel Toader are o atitudine totalitară”

De asemenea, studenții susțin că Tudorel Toader ar fi mai mult un director general administrativ, decât un rector.

„Preocupările sale manageriale în calitate de rector se circumscriu mai mult atribuțiilor unui director general administrativ, decât unui părinte al universității, Toader fiind preocupat mai mult de chestiuni administrativ-gospodărești decât de dezvoltarea membrilor comunității academice, de calitatea educației, de rezultatele cercetării sau de respectarea obligației legale a răspunderii publice pe care o are universitatea”.

De asemenea, studenții îl critică pe Toader pentru „atitudinea totalitară”, care „pune mari semne de întrebare cu privire la calitatea sa morală de a conduce în continuare destinele universității”.

„ (…) Prin urmare, Liga Sudenților consideră nelegitimă candidatura lui Tudorel Toader, care nu are nici statura morală, nici viziunea managerială, nici imaginea publică și nici capacitatea necesară readucerii Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”, măcar în primele 1000 de universități ale lumii, recuperând, astfel, cele 300 de poziții pierdute în clasamentele internaționale, precum și reparării imaginii și prestigiului moral al instituției în urma acțiunilor sale reprobabile”, susțin semnatarii comunicatului.

Tudorel Toader a fost numit rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în aprilie 2014. Acesta a anunțat recent că vrea să candideze pentru un al doilea mandat.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW