Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Student cu handicap, umilit de stat. Tânărul, care nu se poate deplasa singur, a fost silit să ceară în instanță dreptul la însoțitor

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 21 noiembrie 2020 Etichete: ,

Situație incredibilă a unui tânăr din Capitală. El suferă de o boală care îl împiedică să se deplaseze. Cu toate acestea, a primit un certificat de handicap fără drept la însoțitor. Abia după ce a mers în instanță a obținut o decizie prin care să îi fie acordat acest drept.

Tânărul are 23 de ani și este student.

Deși suferă de o boală similară cu cea a fostului savant Stephen Hawking, în cazul de față «distrofie musculară peogresiva Becker», adolescentul imobilizat, care merge și la facultate, a primit un certificat de handicap « grav », FĂRĂ însoțitor, deși acesta nu se poate deplasa singur„, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru Main News.

Luptă în instanță

În urma unui proces, tânărul a reușit să obțină un însoțitor, printr-o decizie a Tribunalului București.

Anulează certificatul de încadrare în grad de handicap nr. 1223/24.03.2020 emis de pârâtă și stabilește reclamantul se încadrează în gradul de handicap „grav cu asistent personal”. Obligă pârâta la emiterea unui certificat de încadrare în grad de handicap cu încadrarea reclamantului în în gradul de handicap „grav cu asistent personal” precum și la acordarea unei despăgubiri egale cu indemnizația pe care ar fi primit-o în situația în care ar fi fost încadrat în grad de handicap grav cu asistent personal”, se arată în decizia Tribunalului București.

Practic, Tribunalul București a anulat certificatul de handicap grav și a obligat Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emită un nou certificat legal, cu însoțitor.

Decizia Tribunalului București nu este una definitivă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW