Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


STS: Sesiunile de videoconferință din perioada stării de urgență au crescut de aproape 10 ori

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: ,

Sistemul de videoconferință a totalizat 1.504 ore, echivalentul a 62 de zile de transmisie voce-imagine continuă.  Sesiunile de videoconferință din perioada stării de urgență au crescut de aproape 10 ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a pus la dispoziția autorităților și instituțiilor publice din toată țara infrastructura IT&C pentru toate domeniile esențiale ale luptei împotriva noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat al STS, una din prioritățile instituției a fost asigurarea continuității funcționării prin soluții tehnice de comunicare la distanță și online a instituțiilor publice din domeniile esențiale – sănătate, economie, afaceri interne, muncă și protecție socială, justiție, afaceri externe, fonduri europene, transporturi şi infrastructură, educație și cercetare.

Eforturile STS au vizat adaptarea și optimizarea activităților instituțiilor statului prin asigurarea serviciilor de audio și videoconferință, distribuirea de tablete ori telefoane pentru ședințele parlamentare online și vot la distanță, dezvoltarea rețelei de corespondență e-mail securizată, găzduirea diferitelor platforme cu accesare multiplă în centrele de date proprii, conectarea spitalelor militare și de campanie la infrastructura de comunicații, dezvoltarea aplicațiilor informatice destinate centralizării datelor medicale sau eliberării online a diferitelor documente economice, precum și pentru a facilita telemunca prin intermediul rețelelor private virtuale (VPN).

Toate serviciile oferite de STS au beneficiat de un nivel ridicat de securitate, fiind derulate permanent acțiuni active și proactive de cyber security destinate prevenirii incidentelor de securitate.

„Utilizarea cu preponderență a telecomunicațiilor speciale între instituții în urma distanțării sociale a probat reziliența rețelelor și infrastructurii IT&C dezvoltate de STS în ultimii ani. Sunt servicii pe care inginerii noștri le-au proiectat, dezvoltat, îmbunătățit şi operaționalizat cu toată responsabilitatea, fiind suportul care susține întreaga comunicare a celor aflați în prima linie și nu numai. Am demonstrat o mobilizare rapidă și eficientă pentru asigurarea serviciilor tehnice către toți beneficiarii noștri, iar acest lucru a confirmat că STS îşi îndeplineşte rolul şi atribuțiile.”, a declarat Ionel-Sorin Bălan, prim-adjunct al directorului STS.

Pentru continuarea îndeplinirii atribuțiilor autorităților publice centrale și locale, prin grija STS, au fost create 5.368 de conturi de utilizator necesare accesării serviciului de audioconferință în 45 de instituții, s-a asigurat accesul pentru 3.856 de utilizatori din 71 de instituții la serviciul de videoconferință, au fost configurate și distribuite terminale informatice și telefoane mobile pentru accesarea în regim de mobilitate a acestor servicii, precum și pentru lucrul de la distanță.

Printre beneficiarii acestor servicii se numără Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituțională , Înalta Curte de Casație și Justiție, Institutul Național de Statistică și structuri aparținând Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Ministerului Justiției, Ministerului Public, ANAF și CNAS.

În contextul pandemiei de coronavirus a fost suplimentată infrastructura de comunicaţii voce-date pentru Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani (CNCCI), responsabil de managementul şi coordonarea stării de urgență din România.

În domeniul sănătăţii, cel mai încercat în această perioadă, la solicitarea ministerului de resort, au fost efectuate o serie de acțiuni menite să contracareze și să limiteze epidemia cu noul tip de virus SARS-Co-V-2. Instituția noastră a dezvoltat, configurat, administrat și actualizat permanent aplicația informatică de centralizare a datelor primite de la direcțiile de sănătate publică, spitale și Institutul Național de Sănătate Publică, pe baza cerințelor operaționale furnizate de Ministerul Sănătății. Totodată, utilizatorii au primit tablete pentru accesarea aplicației și au fost instruiți pentru completarea formularelor și actualizarea permanentă a bazelor de date necesare realizării situațiilor cu stocurile de medicamente și echipamente medicale.

Atât Ministerul Sănătăţii, cât şi instituțiile aflate în coordonarea acestuia au beneficiat de echipamente și servicii specifice de comunicaţii voce-date, precum sisteme de audio/videoconferinţă, accesul la Platforma Comună de Radiocomunicaţii Mobile TETRA, asigurarea terminalelor informatice pentru spitalele suport şi nu numai.

Potrivit aceleași surse, la solicitarea ministerelor de resort, STS a dezvoltat, implementat, testat, securizat și găzduiește pe infrastructura proprie două aplicații informatice de importanță majoră https://csu.prevenire.gov.ro – necesară emiterii certificatelor de situații de urgență  și https://www.imminvest.ro – necesară înscrierii firmelor în Programului Național de Susținere a Întreprinderilor Mici și Mijlocii. De asemenea, în sprijinul cetăţenilor, a fost lansată platforma https://formular.sts.ro, unde pot fi completate electronic declarațiile pentru părăsirea locuinței, respectiv localității. Acesta a fost accesat de 2.439.219 de utilizatori, iar pagina formularului a înregistrat 9.134.687 vizualizări.

În sprijinul Ministerului Apărării, s-a realizat interconectarea spitalelor militare la sisteme de audio și videoconferinţă necesare schimbului de date şi informații medicale. Pentru spitalele militare de campanie, amplasate la nivel naţional, au fost realizate infrastructuri de comunicații și tehnologia informației, necesare pentru buna desfășurare a activităților acestora.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW