Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


STS, reacție în scandalul deceselor COVID: Fiecare primește un ID, datele nu mai pot fi modificate

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2021 Etichete: , ,

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), instituția care a dezvoltat și a pus la dispoziția autorităților medicale cele două aplicații informatice, Corona Forms și Alerte MS, explică modul în care funcționează cele două sisteme. Datele introduse nu pot fi modificate, potrivit sursei citate. Reacția vine după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat nereguli în raportarea deceselor COVID.

Corona Forms este aplicația care centralizează cu acuratețe maximă evidența testelor, a persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 și a deceselor survenite în urma COVID-19. Fiecare deces înregistrat în aplicație primește un ID unic, iar ulterior datele NU MAI POT FI MODIFICATE. Datele oficiale prezentate de autorități, public, prin informările zilnice din bilanț, sunt cele extrase din Corona Forms. Datele sunt introduse în Corona Forms de spitale, laboratoare și direcțiile de sănătate publică și sunt disponibile autorităților medicale. În ceea ce privește înregistrarea deceselor, pe baza datelor medicale obținute de la unitățile spitalicești, direcțiile de sănătate publică analizează și validează fiecare pacient în Corona Forms, ținând cont și de detaliile medicale ale acestora„, arată STS.

Pe de altă parte, Alerte MS este aplicația care generează statistici în conformitate cu cerințele stabilite de MS. În această platformă, datele numerice sunt introduse de spitale și laboratoare.

STS nu introduce, nu gestionează și nu centralizează aceste date. Datele sunt proprietatea exclusivă a beneficiarului aplicațiilor – Ministerul Sănătății (MS)” punctează sursa citată.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW