Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


STS, precizări despre apelul care a anunțat prezența atacatorului din centrul Capitalei cu o oră înainte să le înjunghie pe cele două femei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 decembrie 2019 Etichete: , ,

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a confirmat, pentru mainnews.ro, faptul că un locatar al Sectorului 4 din București a sunat, luni, la 112 și a anunțat prezența atacatorului israelian în zona bulevardului Cantemir.

„În urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov, conform criteriilor furnizate, a fost identificat un apel iniţiat în data de 16.12.2019, la ora 11:33:01, în legătură cu evenimentul semnalat – „pe ( adresa n.r. ) este un domn la scara blocului care se injectează”.

Operatorul 112 a iniţiat interviul primar în vederea stabilirii caracterului urgent al apelului, respectiv a naturii evenimentului semnalat, a colectat operativ datele referitoare la adresa evenimentului şi la identitatea apelantului, după care acesta a fost transferat spre competentă soluţionare Serviciului Dispecerat din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Punerea în legătură a apelantului cu dispecerul poliției s-a realizat în 48 secunde”, a precizat STS pentru mainnews.ro.

Context

Un locatar al sectorului 4 din Capitală a declarat pentru mainnews.ro că a sunat la 112 la ora 11:33 și ar fi anunțat că un bărbat, despre care a aflat ulterior că ar fi cetățeanul israelian care le-a înjunghiat pe cele două femei pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, se injecta și „se dădea cu capul de geam”.

„La ora 11:33 am ieșit din scara blocului și l-am văzut ( pe bărbatul israelian n.r) cu o pungă și cu o seringă cu care se injecta fix lângă scară. Am sunat la 112 unde am fost transferat la cei de la ordine publică, unde m-au întrebat:

-Ce s-a întâmplat?

– Am văzut un bărbat care se droghează la scara blocului(…) și se dă cu capul de geam.

– Am înțeles. L-ați văzut că se droghează?

-Da, presupun că asta avea în seringă.

-Semnalmente?

-Înălțime 1.75, barbă, căciulă pe cap și un tatuaj cu tribal pe mâna dreaptă longitudinal (am văzut tatuajul când se injecta)”, a declarat locatarul pentru mainnews.ro.

Două femei, înjunghiate de un cetățean israelian

Două femei au fost înjunghiate luni, în București, de un cetățean israelian. Incidentul a avut loc după ora 12:00, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir din Sectorul 4.

Cele două femei au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, în stare stabilă, una dintre ele fiind înjunghiată în zona gâtului, iar cea de-a doua în zona urechii. Atacatorul a fost prins la 200 de m de locul incidentului de polițiștii Secției 14.

Potrivit unor surse mainnews.ro, cei trei nu se cunoșteau, agresorul atacându-le prin spate.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW