Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


STS acuză lipsă de transparență la nivelul AEP: Nu vor mai fi publicate rezultatele provizorii la alegeri, ci doar cele parțiale și finale

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că Autoritatea Electorală Permanentă a decis ca la alegerile prezidențiale să nu mai fie publicate rezultatele provizorii, menționând că măsura este lipsită de transparență.

STS: Vor fi publicate numai rezultatele parțiale și finale

„Serviciul de Telecomunicații Speciale realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerințelor operaționale reieșite din hotărârile AEP și deciziile BEC.

Până în acest moment nu au fost adresate către STS cerințe operaționale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecință, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parțiale și finale.

Conform cerințelor operaționale amintite mai sus rezultă că vor fi diferențe între modul de afișare a rezultatelor la alegerile prezidențiale față de alegerile europarlamentare.

STS nu are cerințe operaționale pentru publicarea rezultatelor provizorii, iar responsabilitatea publicării datelor aparține AEP și BEC”, trasmite STS într-un comunicat de presă.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale menţionează că aplicaţiile dezvoltate de instituţie permit publicarea „rezultatelor alegerilor prezidențiale cu aceeași transparență și vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare”.

„Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură același nivel de transparență ca în cazul alegerilor din 26 mai a.c.

De asemenea, considerăm că nivelul de transparență realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie același pentru toate categoriile de public.

În momentul de față nu există cerințe operaționale care să permită STS centralizarea rezultatelor”, completează STS.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW