Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Streniu Cercel: Peste 30 de probe din Gorj sunt negative. Problema rezidă din faptul că este vorba despre un nou virus, față de care noi, doctorii, nu știu cum se va comporta

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , ,

Managerul Institutului „Matei Balș” din București, Streinu Cercel, a anunțat că peste 30 de probe de analize recoltate de la persoanele din județul Gorj sunt negative.

„În momentul ăsta nu avem niciun fel de analize pozitive. Peste 30 de probe din Gorj sunt negative, probe am primit și de la Prahova și vedem în cursul dimineții de mâine (vineri n.r.) care vor fi rezultatele”, a declarat Streinu Cercel, la TVR.

Cercel a precizat că persoanele de peste 65 de ani și mai ales cele peste 80 de ani sunt cele mai vulnerabile la virus, deoarece este vorba despre persoane cu comorbidități.

Managerul Institutului „Matei Balș” a atras atenția și asupra virusurilor gripale, care au făcut zeci de victime în acest sezon.

„Problema rezida din faptul ca este vorba de un nou virus, care este un virus hibrid, nascut din aceeasi familie si fata de care noi, doctorii, nu stim cum se va comporta. (..) Din momentul in care OMS afla de aparitia unui nou microorganism in circulatie, urmareste si alerteaza toate tarile pentru a se pregati, Doamne fereste, la o adica.

Asta nu inseamna ca vom avea zeci sau sute de decese pentru ca rata de agresivitate a acestui virus este mult mai mica comparativ cu a virusului gripal, pentru care avem vaccin, dar nu-l facem.

Daca punem in balanta cele doua microorganisme, diferenta este de la cer la pamant. Da, vom avea si noi probleme de la acest coronavirus, fara doar si poate. Problema este magnitudinea la care va fi aceasta problema si asta tine strict de noi, de fiecare dintre noi”, a mai explicat managerul Institutului Matei Bals.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW