Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Streinu Cercel: Ne așteaptă zile grele. Nu ieșiți din casă, nu vă jucați cu focul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, susține că ne așteaptă zile grele și că trebuie să stăm acasă de Paște, fiindcă dacă ieșim pe stradă, putem fi contaminați imediat cu coronavirus.

„Problema e ce avem noi de gând să facem. Ne așteaptă câteva zile grele pe noi, cei din serviciul sanitar. Îi așteaptă zile grele și pe cei care trebuie să stea acasă. Nu ieșiți din casă! Nu vă întâlniți cu cei care vin de pe stradă. Pot să fie contaminați, pot să nu fie contaminați. Nu vă jucați cu focul”, a spus profesorul.

Cercel susține că rata de mortalitate în România din cauza Covid-19 este de 5,7%. În cazul gripei de sub 1%.

Streinu-Cercel a afirmat că rata de mortalitate în România din cauza infecției cu coronavirus este de 5,7%. În cazul gripei este de sub 1%.

„E vorba de trei pante. Una joasă, care reprezintă rata de mortalitate. E mare, totuși, la numărul de pacienți. 5,7 e rata de mortalitate în România. La gripă e sub 1%. Mai avem o pantă măricică, care e rata vindecărilor. Și avem o pantă și mai mare care reprezintă cazurile pozitive. Dacă vrem să menținem aceste hărți, trebuie să stăm în aceste zile acasă. Nu trebuie să primim pe nimeni. Stăm izolați ca să nu ne contaminăm. Cel mai bun lucru care vi se poate întâmpla de Paștele acesta e să nu vă îmbolnăviți”, a mai spus profesorul Streinu-Cercel, la Antena 3.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW