Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Strategia de vaccinare anti-COVID 19, aprobată în CSAT / Klaus Iohannis: Abia aștept să vină vaccinul să repornim economia și să ajungem la normalitate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 decembrie 2020

Klaus Iohannis a anunțat că Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România a fost aprobată și că, în primă fază, va fi vaccinat personalul medical și cel din grupele de risc. Președintele a ținut să transmită și un mesaj de mobilizare pentru alegerile parlamentare, îndemnând românii să voteze pentru „echipa cu care va reconstrui România”. 

În cadrul ședinței CSAT a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului COVID-19. Campania va dura cel puțin câteva luni de zile. După părerea specialiștilor campania a fost bine lucrată. Acum este aprobată și-n CSAT. Această campanie cuprinde toți pașii despre vaccinare. Aceste lucruri vor fi explicate pe larg mâine la Guvern. Sunt foarte multe lucruri și în săptămâna și lunile care urmează vom avea o informare permanentă. Va exista și un site dedicat unde oamenii vor putea sa vadă ce se întâmplă. România este posibil să beneficieze de prima tranșă de vaccin la începutul anului viitor cu un număr de 1 milion de doze. Va fi vaccinat personalul medical și cei din grupele de risc. Vaccinarea este sigură. Este foarte important că aceste tipuri de vaccin sunt sigure”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a fost prezent la Romexpo, unde a vizitat proiectul pilot al centrului de vaccinare din Capitală.

Intenția este de a deschide centre de vaccinare. Ce avem astăzi aici este un proiect pilot, așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare propriu-zisă. Există un registru electronic unde vor fi înregistrate vaccinurile, dar este nevoie de o evidență, din mai multe puncte de vedere. Specificul este că necesită vaccinare în două tranșe, deci persoanele care se vaccinează vor veni de două ori, la un interval comunicat. Așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății. Abia aștept să vină vaccinul și să terminăm cu această campanie, să ne apucăm de reconstrucție, să refacem ce a fost lăsat mai încet, să repornim economia și să ajungem la normalitate”, a adăugat președintele.

Iohannis îi îndeamnă pe români să iasă duminică la vot, acesta fiind singurul mod de a câștiga alegerile parlamentare. Șeful statului a amintit de perioada de guvernare a PSD, numind-o „coșmarul de ani de zile”.

Este ușor de observat că în ultimele zile tot mai des auzim despre sondaje. Toată lumea prezintă sondaje. Într-un fel este bine, cam în toate sondajele, câștigător este dat PNL, ceea ce e un lucru bun. Și eu îmi doresc să câștige PNL. 

Alegerile se câștigă la urne, nu în sondaje. Alegerile se câștigă prin vot. Așadar, vă rog să mergeți și să votați. Este extrem, extrem de important. Ați fost alături de mine în 2019 în primăvară la referendum și am reușit să oprim ciopârțirea legilor justiției. Ați fost alături de mine la alegerile prezidențiale și mergeți la vot să nu pățim ca în decembrie 2016, când printr-o prezență scăzută la vot a câștigat PSD și a urmat coșmarul de ani de zile când PSD și-a bătut joc de investiții publice, de educație. Așa ceva nu ne mai dorim. Votați. Alegerile se câștigă prin vot. Ați fost alături de mine, votați echipa cu care vom reconstrui România. Votați pentru România normală. Vă mulțumesc”, este concluzia lui Klaus Iohannis.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/strategia-de-vaccinare-anti-covid-19-aprobata-in-csat-klaus-iohannis-abia-astept-sa-vina-vaccinul-sa-repornim-economia-si-sa-ajungem-la-normalitate/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/strategia-de-vaccinare-anti-covid-19-aprobata-in-csat-klaus-iohannis-abia-astept-sa-vina-vaccinul-sa-repornim-economia-si-sa-ajungem-la-normalitate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *