Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Stolojan critică măsurile Guvernului Ciolacu. De ce trebuie să subvenționăm din bugetul de stat construcția de vile

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 4 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Fostul premier al României, Theodor Stolojan(PNL), a criticat dur măsurile fiscale luate de Guvernul Ciolacu. El consideră că facilitățile fiscale acordate în domeniul IT și al construcțiilor ar trebui eliminate, fiind măsuri populiste, care nu vor ajuta bugetul de stat.

 „Eu pun o întrebare: de ce trebuie să subvenționăm din bugetul de stat construcția de vile, construcția de mall-uri comerciale, construcția de hoteluri etc. etc., în România? Unde se mai întâlnește o asemenea situație în Europa?”.  Toate facilitățile fiscale, vorbim de scutiri de impozit pe venit și mai ales, culmea absurdității, scutirea de contribuție de asigurări de sănătate, care se practică în construcții, în industria alimentară și agricultură, scutirea de venit este la toți aceștia, plus cei din tehnologia informației, din IT, cum spunem noi, deci toate acestea ar trebui eliminate”,  a precizat fostul premier al României, Theodor Stolojan, la RFI.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care, în coaliția de guvernare au fost discuții contradictorii cu privire la eliminarea facilităților fiscale din domeniul IT. Ulterior, premierul Ciolacu a declarat public că nu vor fi eliminate aceste facilități fiscale.

Stolojan consideră, însă, că aceste măsuri fiscale vor adânci deficitul bugetar al României.

„Deficitul a ajuns deja la 2,32%, responsabilitatea guvernării. Dacă Guvernul Ciolacu dorește să-și bată joc de România, va depăși acest deficit, nu va lua măsurile care se impun. Anul viitor sigur că e an electoral, e foarte greu să iei măsuri care taie niște venituri, dar există totuși responsabilitatea față de România”, s-a exprimat Stolojan, pentru sursa citată.

Nici analiștii economici nu sunt prea încrezători cu privire la programele anunțate de Guvernul Ciolacu. În ceea ce privește reducerea adaosului comercial la unele alimente de bază, unii dintre economiști spun că măsurile sunt pe termen scurt și pot afecta producătorii agricoli. Puteți citi opiniile exprimate pentru Main News aici.

Sursă foto:  Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW