Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară: Întoarcerea la vechea normalitate este evident că nu mai reprezintă o opţiune

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2020 Etichete: ,

Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a declarat că actuala criză sanitară reprezintă o oportunitate de a evolua spre a crea o „Uniune Europeană a Sănătății”, potrivit Agerpres.

Stella Kyriakides a fost invitată în cadrul sesiunii din încheierea Forumului European pentru Sănătate Gastein, care s-a desfășurat în mediul online, în contextul pandemiei de coronavirus.

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară susține că marile provocări cu care ne confruntăm în prezent pot fi învinse prin solidaritate.

COVID-19 ne-a reamintit că marile provocări cu care ne confruntăm în prezent, de la schimbările climatice, la coronavirus sau rezistenţa microbiană la antibiotice, au devenit obişnuite şi le putem învinge prin parteneriate, solidaritate şi multilateralism”, a spus Stella Kyriakides.

Aceasta a declarat că ar trebui să se înceapă construcția unei Uniuni Europene a Sănătății.

Cetăţenii europeni se aşteaptă ca UE să coordoneze şi să ofere răspunsul la această criză. Mai mult, se aşteaptă de la noi să ne întărim pregătirea în situaţii de criză şi gestionarea ameninţărilor la adresa sănătăţii. Suntem hotărâţi să ne ridicăm la nivelul acestor aşteptări şi, pentru aceasta, trebuie să începem să construim acordurile pentru o Uniune Europeană a Sănătăţii mai puternică şi mai eficientă”, a adăugat comisarul european.

În plus, Stella Kyriakides susține că întoarcerea la vechea normalitate nu mai reprezintă o opțiune.

Acum avem o şansă de a merge mai departe împreună, prin multilateralism şi solidaritate. Haideţi să profităm de această oportunitate de a evolua şi de a crea o Uniune Europeană mai sănătoasă şi mai rezistentă deoarece întoarcerea la vechea normalitate este evident că nu mai reprezintă o opţiune”, a încheiat comisarul european pentru Sănătate și Siguranță.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW