Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Stelian Ion (USR), despre Dana Gîrbovan: Păcat că încă se mai găsesc magistrați care îi cântă în strună PSD-ului și care acceptă să fie folosiți drept instrumente de distrugere a justiției

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 24 august 2019 Etichete: , , ,

Deputatul USR Stelian Ion, unul dintre cei mai vocali opozanţi ai PSD pe tema Justiţiei, a declarat că Dana Gîrbovan, propusă de Viorica Dăncilă pentru Ministerul Justiției, acceptând propunerea premierului, „își dă arama pe față”. Acesta i-a dat exemplu pe Gheorghe Stan și Cristian Deliorga, care au acceptat numirile la CCR din partea PSD.

„Cortina a căzut, comédia s-a sfârșit!

Judecătoarea Dana Gârbovan a fost propusă de Eminența Sa Viorica Vasilica Dăncilă pentru funcția de ministru al Justiției. În felul acesta, acceptând să intre în jocul politic, în subordinea doamnei Dăncilă, doamna judecător își dă arama pe față. La fel cum au făcut și Gheorghe Stan și Cristian Deliorga – care au acceptat numirile la CCR din partea PSD. Un partid odios, un partid plin de infractori, condus de infractori în folosul infractorilor. Nu poți accepta o nominalizare din partea unui partid dacă nu rezonezi un pic cu ideologia sa și cu echipa guvernamentală. Iar când vorbim despre Dăncilă și echipa sa, vorbim despre cel mai prost guvern din epoca modernă a României.”, a scris Stelian Ion, pe Facebook.

Acesta a mai precizat că a intuit de multă vreme că în spatele deciziilor Danei Gîrbovan s-a ascuns interesul acesteia de a fi numită politic de PSD, ca „tehnocrat”, într-o funcție importantă.

„Am intuit de multă vreme că în spatele luărilor de poziție ale doamnei judecătoar se ascunde interesul de a fi numită politic de PSD, ca „tehnocrat”, într-o funcție importantă.

Să recapitulăm un pic: pe cine s-a sprijinit Florin Iordache de la Caracal, în odioasă lui Comisie, pentru a măcelări legile justiției, Codul penal și Codul de procedură penală? De foarte multe ori, pe pozițiile UNJR – exprimate de doamna judecător Gârbovan.

Doamna Dana Gârbovan a făcut „praf” rapoartele GRECO (o instituție „compromisă”, în opinia domniei sale), a ridicat în slăvi Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (creată în creuzetele infractorului Liviu Dragnea pentru a avea control asupra magistraților), a lăudat deciziile CCR referitoare la autoritatea ministrului justiției asupra procurorilor, a atacat deseori DNA, a desconsiderat rezoluția Parlamentului European referitoare la situația justiției din România, a criticat rapoartele MCV ale Comisiei Europene și rapoartele Comisiei de la Veneția, a criticat în termeni duri opiniile Forumului Judecătorilor (asociație reprezentativă a magistraților, cu un rol activ și benefic în lupta pentru apărarea statului de drept).”, a mai spus Stelian Ion.

El a mai declarat că PSD-ul Vioricăi Dăncilă este la fel de mizerabil și periculos cum a fost PSD-ul fostului lider al PSD, Liviu Dragnea.

„PSD-ul lui Dăncilă e la fel de mizerabil și de periculos precum cel al lui Dragnea. E același partid, dar e spoit cu un strat mai gros de fard. Păcat că încă se mai găsesc magistrați care îi cântă în strună acestei grupări și care acceptă să fie folosiți drept instrumente de distrugere a justiției!”, a încheiat Dăncilă.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com