Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Europene: Vom repara legile justiției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021

Stelian Ion a declarat că îndeplinirea recomandărilor MCV reprezintă o prioritate pentru mandatul său, într-o întâlnire bilaterală, în sistem videoconferință, cu Vera Jourova, vicepreședintele Comisiei Europene (CE). Ministrul Justiției și-a exprimat intenția de a finaliza și transmite Parlamentului cele trei proiecte de legi ale Justiției, în cursul lunii aprilie. 

Este important să vedem progrese sustenabile și ireversibile înregistrate de România. Succesul României înseamnă succesul Comisiei Europene și al Uniunii, în ansambluComisia este un susținător al reformei justiției din România”, a declarat vice-președintele CE, Vera Jourova, citată într-un comunicat transmis de Ministerul Justiției.

Stelian Ion i-a transmis vicepreședintelui CE aprecierea privind implicarea constantă în procesul de reformă a justiției din România și a subliniat importanța instituirii, la nivelul Uniunii Europene, a Mecanismului privind Statul de Drept.

Oficialul european şi-a manifestat întreaga disponibilitate de cooperare cu autoritățile române, pentru a se asigura sustenabilitatea și stabilitatea procesului de reformă a justiției din România. Progresele care se vor face în perioada următoare vor putea determina finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare”, a precizat sursa citată.

Ministrul Justiției susține că cele trei proiecte de legi ale justiției, ce au fost puse în dezbatere publică în septembrie 2020, vor fi finalizate și transmise către Parlament în cursul lunii aprilie.

Vom repara legile justiției. Acest proces va implica sistemul judiciar şi Parlamentul, în egală măsură. Procesul legislativ, în sine, trebuie să fie de calitate, caracterizat de dialog si asumare. Dorim să ne atingem obiectivele, dar nu în defavoarea calității. Proiectele vor fi transmise, spre consultare, Comisiei Europene, Comisiei de la Veneția şi GRECO. Contăm în continuare pe sprijinul Comisiei Europene, care s-a dovedit a fi un partener de încredere”, a declarat Stelian Ion.

Sursă foto: Stelian Ion / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW