Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Stelian Ion explică de ce nu a dat OUG pentru desființarea Secției Speciale: Varianta cea mai bună este prin Parlament pentru a nu vulnerabiliza acest proiect

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 4 ianuarie 2021

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a explicat luni că pentru desființarea Secției Speciale a ales varianta unei inițiative legislative în Parlament în detrimentul unei Ordonanțe de Urgență pentru a nu „vulnerabiliza” proiectul astfel încât să fie atacat la Curtea Constituțională.

„Am fost întrebat de ce nu am dat Ordonanţă de Urgenţă pentru desfiinţarea Secţiei speciale, pentru că există o urgenţă, categoric. Eu cred că varianta cea mai bună este aceea de a se adopta acest proiect de lege prin Parlament tocmai pentru a nu vulnerabiliza acest proiect şi pentru a nu fi contestat pe motivul că nu sunt respectate condiţiile prevăzute de Constituţie”, a declarat Stelian Ion, la Digi 24.

Totodată, oficialul s-a declarat încrezător că proiectul de lege ar putea fi adoptat în luna martie a acestui an.

„Eu cred că va trece destul de repede acest proiect. Luna martie mi se pare o lună în care sunt convins că e posibil să fie desfiinţată efectiv această secţie şi dosarele să fie repartizate. Ele nu se vor pierde în neant, aşa şi anchetele nu vor rămâne nesoluţionate, dar, după fiecare materie în funcţie de competenţa fiecărui organ de parchet, dosarele vor merge către aceste unităţi de parchet”, a mai susținut Stelian Ion.

Secția Specială, criticată în raportul MCV

Multe dintre criticile aduse României în raportul MCV sunt îndreptate chiar către Secția Specială.

Experții au susținut că structura „a intervenit pentru a schimba cursul anchetelor penale într-un mod care ridică îndoieli serioase cu privire la obiectivitatea sa”. Mai multe detalii aici.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Ministerul Justiției a dat publicității proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW