Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Stelian Ion: Amprenta retrogradă a PSD, acompaniat de PNL, va afecta pe termen lung soarta reformelor din România

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, consideră că resetarea Curții Constituționale a României, una dintre mizele coaliției formate din PNL, USR și UDMR, a rămas o intenție teoretică odată cu cooptarea PSD la guvernare. 

Deputatul USR arată că, anul viitor, Parlamentul trebuie să numească 3 noi judecători la CCR, lucru ce ar putea duce la schimbarea majorității actuale.

Am văzut cu toții în anii trecuți că, fără o Curte Constituțională deschisă, proeuropeană, reformele importante se pot lesne împotmoli. O Curte Constituțională autarhică, obtuză îți poate bloca toate proiectele importante și poate avea tendința de a tranșa inclusiv conflictele politice”, a scris Stelian Ion, pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției susține că „amprenta retrogradă” a PSD va afecta pe termen lung soarta reformelor din România.

Cum președintele Iohannis s-a dovedit a fi mai apropiat de abordarea pesedistă, decât de reformele propuse de USR, lucrurile au fost pecetluite în direcția mimării reformelor și a cheltuirii discreționare a banului public. Asta este direcția pe care, pe ritmuri de periniță, prin rotație, ne-o propun cele 2 partide surori: PNL si PSD”, a adăugat fostul ministru USR.

Redăm, în integralitate, postarea lui Stelian Ion:

„Una dintre marile mize ale coaliției de dreapta o reprezenta resetarea CCR.

Anul viitor, parlamentul urmează să numească 3 noi judecători, după expirarea a 3 mandate, ceea ce ar fi deschis, teoretic, posibilitatea schimbării majorității actuale.
Am văzut cu toții în anii trecuți că, fără o Curte Constituțională deschisă, proeuropeană, reformele importante se pot lesne împotmoli.
O Curte Constituțională autarhică, obtuză îți poate bloca toate proiectele importante și poate avea tendința de a tranșa inclusiv conflictele politice.
Din păcate, această schimbare de orientare a CCR apare astăzi doar teoretică, pentru că amprenta retrogradă a PSD, acompaniat astăzi de PNL, își va spune cuvântul și va afecta pe termen lung soarta reformelor din România.
Cum președintele Iohannis s-a dovedit a fi mai apropiat de abordarea pesedistă, decât de reformele propuse de USR, lucrurile au fost pecetluite în direcția mimării reformelor și a cheltuirii discreționare a banului public. Asta este direcția pe care, pe ritmuri de periniță, prin rotație, ne-o propun cele 2 partide surori: PNL si PSD”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 94461 additional Information to that Topic: mainnews.ro/stelian-ion-amprenta-retrograda-a-psd-acompaniat-de-pnl-va-afecta-pe-termen-lung-soarta-reformelor-din-romania/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW