Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ștefan Paraschiv a fost revocat din fruntea Metrorex. Cine este noul director general

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

Ștefan Paraschiv a fost revocat miercuri, 17 noiembrie, din funcția de director general al Metrorex, printr-o decizie a Consiliului de Administrație. În locul lui a fost numit Laurențiu Gabriel Trușcă, informează Club Feroviar

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, cel care l-a numit pe Paraschiv la șefia Metrorex, a comentat decizia pe contul său de Facebook.

„PNL l-a dat afară pe Ștefan Paraschiv, omul care a pus „ranga” pe cartelul de la metrou. De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani. Așa că l-au schimbat din funcție pe directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

În ultimele zile de mandat, Paraschiv a mai făcut curățenie. 15 spații comerciale (din 23) au fost dezafectate în stațiile Piața Victoriei 1 și 2. Restaurația vine în forță. Asta înseamnă reformă în viziunea USL2-ului care ni se pregătește”, a scris fostul ministru pe rețeaua socială.

Cine este Truşcă

Potrivit informaţiilor din profilul profesional Linkedin, din decembrie 2017, Laurenţiu Gabriel Truşcă ocupă poziția de Retail Manager la Octano Downstream, „una dintre cele mai importante rețele de distribuție carburanți cu capital românesc”, după cum se arată pe pagina Octano Downstream.

Anterior, Trușcă a ocupat poziția de Head of Operations & Logistics în cadrul Nobel Oil Downstream SRL.

El este licenţiat în Administraţie Publică şi Managementul Afacerilor.

Omul cu ranga

Numit în funcția de director general al Metrorex de către fostul ministru al transporturilor Cătălin Drulă pe 9 martie 2021, Ștefan Paraschiv a intrat în atenția opiniei publice în timpul campaniei de demolare a spațiilor comerciale construire ilegal în incinta stațiilor de metrou, de administrarea cărora se ocupa sindicatul condus de Ion Rădoi.

Pentru a-i stimula pe muncitorii timorați de comercianți și sindicaliști, Ștefan Paraschiv a luat o rangă și a început dezafectarea primelor chioșcuri din stația Ștefan cel Mare.

Tot în mandatul său, pe 29 octombrie, Metrorex a încheiat cu asocierea Metrans – 3TI Progetti – SWS Engineering – Coding contractul de proiectare și asistență tehnică pentru Magistrala M5 de metrou, Secțiunea Eroilor – Piața Iancului.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW