Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Ștefan Godei, pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu, în al doilea dosar privind „azilele groazei”

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 2 august 2023 Etichete: , , , , ,

Patronul „azilelor groazei” din Voluntari, Ștefan Godei, este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, a transmis DNA, miercuri, 2 august. El este deja arestat preventiv, în dosarul instrumentat de DIICOT, iar procurorii anticorupție au lansat noi acuzații cu privire la modul în care a obținut licența de funcționare a centrelor de asistență socială pe care le administra. 

Potrivit DNA, există aspecte din care rezultă că, în zilele de 10 și 11 mai 2023, Godei Ștefan, în calitatea menționată mai sus, în scopul obținerii licenței de funcționare pentru un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități pe care-l deținea în orașul Voluntari, județul Ilfov, ar fi completat documentele necesare conform instrucțiunilor trasate de inculpații Rontescu Florina și Năstase Andrei Cornel, inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, pentru a dovedi îndeplinirea standardele minime de calitate de către centrul respectiv.

Ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, un raport favorabil în condițiile în care centrul respectiv nu îndeplinea cerințele minime de funcționare, prevăzute de lege.

În dosarul instrumentat de DNA, se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, precizează DNA. 

Ștefan Godei și fratele său sunt arestați preventiv, după ce oamenii legii au descoperit condițiile inumane din centrele pentru vârstnici pe care le administra.  Potrivit DIICOT,  Godei a primit  de la direcțiile de asistență socială București și Ilfov 3,7 milioane de lei, bani pe care i-a cheltuit în interes personal, nu pentru azilele în care se aflau persoane cu dizabilități.

Reamintim, la începutul lunii iulie, procurorii DIICOT au descins la azilele administrate de frații Godei și au deschis o anchetă penală complexă. Tribunalul București a decis arestarea preventivă a mai multor persoane implicate în acest caz. Cum au motivat judecătorii această decizie puteți citi aici.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW