Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


STB introduce tramvaie Astra și pe linia 10

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 mai 2023

Societatea de Transport București va introduce, începând de sâmbătă, 20 mai, tramvaie Astra Imperio și pe linia 10, a anunțat viceprimarul Stelian Bujduveanu. 

Într-o primă fază va fi vorba de două tramvaie, care vor fi recepționate în cursul zilei de vineri, urmând ca perioada următoare parcul să fie completat cu alte 10 tramvaie. Conform contractului, producătorul arădean trebuie să livreze în medie un tramvai săptămânal.

Traseul Liniei 10 este unul dintre cele mai lungi și importante linii din București și realizează legătura dintre cartierul Eroii Revoluției și B-dul Banu Manta, urmând traseul Inelului Principal de circulație al orașului. Dintre cele 100 de tramvaie pe care Primăria le are contractate cu Astra Arad, 20 circulă pe linia lui 41, în vreme ce alte 12 au fost repartizate liniei 25.

100 de tramvaie noi în București

Primăria Capitalei are în derulare cu firma arădeană Astra Vagoane un contract în valoare de 840,8 milioane lei fără TVA, pentru achiziția a 100 de tramvaie în lungime de 36 metri, 23 dintre acestea fiind deja livrate. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul local.

Tramvaiele au noua generație de validatoare la fiecare ușă pentru plata călătoriei atât cu cardul bancar, cât și cu dispozitive smart NFC, sistem de aer condiționat și încălzire, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon. Acestea sunt echipate cu prize USB și vin cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului, inclusiv Wi-Fi gratuit.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW