Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


STB a început procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei cu cardul

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 25 mai 2022

Societatea de Transport București – STB SA a anunțat miercuri, 25 mai, că a început procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei cu cardul bancar și în ultimele 700 de vehicule ale STB SA care nu dețin momentan această tehnologie.

„Procesul de implementare a noilor validatoare vizează 700 de vehicule, din generațiile de autobuze, tramvaie și troleibuze care nu au fost echipate din construcție sau la momentul achiziției cu acest tip de validator.

Până în prezent, validatoare de acest tip erau disponibile doar în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar și 130 de autobuze Mercedes Hibrid”, transmite compania.

Astfel, plata călătoriei se face direct la validator, fără a mai fi necesară deplasarea la un centru de vânzare.

„Avantajele implementării validatoarelor smart sunt multiple, începând cu transformarea digitală a modului de plată a călătoriei cu ajutorul dispozitivelor mobile sau smartwatch cu NFC, dar și prin cardurile bancare contactless. (…)

Vehiculele echipate cu acest tip de validator vor fi semnalizate cu stickere informative în exterior, în dreptul ușii unde este montat validatorul și în interior. Pentru accesibilitate, în cazul tramvaielor cu podea coborâtă, validatorul smart este instalat în zona prevăzută cu rampă de acces.

Adrian Criț, directorul general al STB, susține, în acest context, că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală.

„Fără costuri suplimentare pentru călători, validarea directă cu cardul bancar în vehicule arată că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală, automatizarea, investițiile în materialul rulant și în infrastructură, astfel încât împreună cu resursa umană de calitate, beneficiile transportului public să fie cele dorite de către utilizatori”, a declarat acesta.

Societatea de Transport București (STB) anunța, la sfârșitul lunii ianuarie, că introduce plata cu cardul în toate mijloacele de transport public. Atunci, STB promitea că în următoarele 6 luni, deci până în luna iulie, se va putea plăti cu cardul în orice autobuz, tramvai sau troleibuz.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW