Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


STB a anulat licitația pentru achiziția a 70 de autobuze electrice prin leasing operațional

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 august 2023 Etichete: , ,

Societatea de Transport București a anulat licitația pentru achiziția a 70 de autobuze electrice din gama de 8 metri care să fie utilizate pe perioada nopții, respectiv 35 de stații de încărcare, prin leasing operațional pe durata a 8 ani.

Potrivit Societății de Transport București, decizia de anulare a procedurii a fost luat din cauza Ordonanței adoptate de guvernul Ciolacu prin care se limitează achizițiile de bunuri și servicii, așa-numita, a incertitudinilor privind încasarea de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a sumelor cuvenite, dar și de a acoperi din resurse proprii punerea în circulația a celor 100 de autobuze electrice achiziționate de Primăria generală.

Licitația pentru achiziția a 70 de autobuze electrice din gama de 8 metri prin leasing operațional pe durata a 8 ani a fost lansată în luna iunie a acestui an, contractul fiind estimat la 50,4 milioane euro, fără TVA.

STB și-ar fi dorit ca autobuzele să fi echipate cu instalație de aer condiționat, sistem de informare dinamică a călătorilor, minim cinci camere de supraveghere, echipamente de numărare a călătorilor, sistem automat de taxare, computer de bord și wifi.

Comentarii