Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Statul va încasa peste 500.000 de dolari din contul elvețian al unui afacerist implicat în dosarul „Microsoft”

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 5 decembrie 2022

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției, a confiscat circa 540.000 de dolari din contul afaceristului Stan Dragoş Şerban, deschis la o bancă din Elveția. 

„Având în vedere dispozițiile art. 42 din Legea nr. 318/2015 pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, ministrul justiției a autorizat încheierea, de către Agenţie, a acordului bilateral de partajare a bunurilor confiscate. Dosarul a fost instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, iar ordinul de confiscare a fost emis de Curtea de Apel București, fiind transmis autorităților elvețiene în vederea recunoașterii și punerii în executare”, au transmis reprezentanții ANABI.

Potrivit Agenției, ordinul de confiscare a fost executat integral prin împărțirea sumei confiscate în procent de 50% din suma de 1,07 milioane de dolari în beneficiul ambelor state, în baza dispozițiilor Convenției Consiliului Europei privind spălarea, descoperirea, sechestrarea și confiscarea produselor infracțiunii încheiată la Strasbourg.

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW