Statul român alocă între 10 și 16 lei pentru hrana unui pacient bolnav de Covid-19 la un spital din țară/ Manager: Facem eforturi pentru a asigura tot ce înseamnă hrana zilnică pentru un adult
Un pacient bolnav de coronavirus internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași are alocați între 10 lei și 16 lei pe zi pentru cele trei mese. Managerul unității medicale, Carmen Dorobăț, a precizat că se fac eforturi pentru a asigura, în aceste condiții, hrana necesară unui adult.
Potrivit medicilor, de suma maximă, adică 16 lei, beneficiază doar pacienții „cu necesități deosebite din punctul de vedere al dietei”.
„La Spitalul de Boli Infecţioase am găsit cu greu o firmă de catering, întrucât bucătăria spitalului este în proces de renovare de câteva luni. Ne folosim de firma de catering şi supraveghem calitatea mâncării. Medicul de gardă o verifică în fiecare zi, până acum nu au fost probleme“, a spus managerul spitalului ieşean, Carmen Dorobăţ, potrivit news.ro.
Întrebată cum este posibil ca statul român să aloce o sumă atât de mică pentru masa bolnavilor, Dorobăț a răspuns.
„Sigur că ne dăm seama că trebuie să hrănim cu 10 lei, dimineaţa, la prânz şi seara, şi facem eforturi pentru a asigura tot ce înseamnă hrana zilnică pentru un adult“.
Comentarii
… [Trackback]
[…] Information to that Topic: mainnews.ro/statul-roman-aloca-intre-10-si-16-lei-pentru-hrana-unui-pacient-bolnav-de-covid-19-la-un-spital-din-tara-manager-facem-eforturi-pentru-a-asigura-tot-ce-inseamna-hrana-zilnica-pentru-un-adult/ […]