Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Statul Islamic susține că pandemia de coronavirus este pedeapsa lui Dumnezeu pentru statele occidentale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 mai 2020 Etichete: , , , ,

Gruparea teroristă Statul Islamic a afirmat, într-o înregistrare audio dată publicității, că pandemia de coronavirus este pedeapsa lui Dumnezeu pentru statele occidentale care au luptat împotriva sa.

„Cruciaţii voştri au fost loviţi de mâna lui Dumnezeu… după ce aţi luptat împotriva religiei sale şi a protectorilor ei”, a transmis purtatorul de cuvant al ISIS Abu Hamza al-Qurashi, într-un mesaj de 40 de minute, potrivit DPA, citată de Agerpres.

„Ne bucurăm astăzi de modul în care sunteţi afectaţi de chinul lui Dumnezeu”, a mai spus liderul ISIS.

Momentan, autenticitatea înregistrării nu a putut fi verificată independent. Ea a fost publicată de aripa media a grupării, al-Furqan, pe canalele grupării de pe platformele sociale.

Abu Hamza al-Qurashi a criticat şi închiderea unor moschei şi suspendarea Umrah, al doilea pelerinaj islamic ca importanţă după Hajj.

Din cauza pandemiei de coronavirus, multe țări au suspendat rugăciunile în moschei timp de circa două luni.

Purtătorul de cuvânt a trimis şi un mesaj către noul lider al grupării, ales anul trecut după uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi.

„Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi binecuvântează lupta de uzură”, a spus purtătorul de cuvânt ISIS în mesajul transmis și a anunțat că noul lider ar fi cerut susținătorilor grupării teroriste creșterea numărului de atacuri, să se răzbune şi să-i salveze pe cei care sunt încarceraţi.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW