Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Statul cumpără alte 17 trenuri electrice inter-regionale de la Alstom 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2022 Etichete: , ,

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a încheiat vineri, 16 septembrie, cu producătorul francez Alstom un act adițional la contractul pentru achiziția a 20 de rame electrice inter-regionale prin care comanda este suplimentată cu alte 17 rame. 

Valoarea totală a contractului pentru achiziția celor 37 unități electrice multiple și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la 2,42 miliarde lei fără TVA. Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat.

Termenul de livrare a primei rame la finalul anului 2023, în vreme ce cel pentru furnizarea pachetului complet de 37 de rame până la finalul anului 2024.

Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h, acestea fiind compuse din șase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere și patru vagoane intermediare) și asigură 351 locuri pe scaune. Unitățile dispun de un sistem de semnalizare și siguranță ERTMS nivel 1 și 2, sistem național PZB90 și sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spații pentru bar/bistro și pentru călători cu dizabilități, precum și o zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat.

Ramele electrice RE-IR vor conecta capitala cu principalele centre urbane ale țării, dar vor facilita și conexiunile inter-regionale, contribuind la asigurarea mobilității, scăderea timpilor de călătorie şi îmbunătățirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată.

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt:

București Nord – Constanța,

București Nord – Brașov – Arad – Timișoara,

București Nord – Brașov – Cluj,

București Nord – Brașov – Deda – Cluj,

București Nord – Brașov,

București Nord – Iași,

București Nord – Suceava,

București Nord – Galați,

București-Nord – Craiova – Târgu Jiu- Petroșani – Simeria,

București-Nord-Craiova-Timișoara-Arad,

Cluj-Timișoara,

Cluj-Suceava-Iași.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW