Saturday, March 6, 2021
Jurnalism corect


Statele Unite își încetează colaborarea cu Organizația Mondială a Sănătății

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 mai 2020 Etichete: , ,

De la izbucnirea pandemiei, președintele american Donald Trump a criticat constant Organizația Mondială a Sănătății pentru informațiile despre coronavirus pe care le-a furnizat și pentru felul în care a gestionat întreaga criză.

Trump acuză OMS că a devenit marioneta Chinei, motiv pentru care Statele Unite ale Americii își vor înceta colaborarea cu această agenție a ONU.

Decizia de a se retrage din colaborarea cu OMS vine că urmare a tensiunilor dintre Washington și Beijing pe fondul pandemiei.

“China are un control total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, în ciuda faptului că plătește contribuții de doar 40 de milioane de dolari pe an, în timp ce Statele Unite au plătiți contribuții de aproximativ 450 de milioane de dolari pe an”, a declarat președintele american, într-o conferință de presă la Casa Albă.

În urmă cu o lună, Trump a anunțat că SUA vor înceta să mai finanțeze OMS. Pe 18 mai, președintele american a trimis o scrisoare către conducerea OMS în care a cerut ca în termen de 30 de zile să pună în practică mai multe reforme interne.

“Pentru că au eșuat să pună în aplicare reformele cerute și atât de necesare, începând de azi noi punem punct relației cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa aceste fonduri către alte acțiuni vizând sănătatea publică globală”, a mai spus Trump, citat de Reuters.

În prezent, Statele Unite contribuie direct cu 200 de milioane de dolari la bugetul Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit datelor furnizate de pagina oficială a OMS.

Statele Unite ale Americii a aderat la Organizația Mondială a Sănătății în anul 1948.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW