Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile / Ludovic Orban: Nu ne dorim să luăm măsuri care să instituie alte restricţii

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2020

Guvernul pregătește prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, dar premierul a anunțat că nu vor mai fi impuse noi restricții. 

Ştiţi foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a afirmat Ludovic Orban, după ce a participat în plenul Camerei Deputaţilor la „Ora prim-ministrului”.

Ludovic Orban a precizat că obiectivul autorităților este de a opri creșterea numărului de cazuri de COVID-19 și că o decizie privind carantinarea unor orașe ar fi dificil de luat.

În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină(…) Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică” a spus Orban.

Premierul a adăugat că o eventuală decizie în acest sens este luată de specialiști în sănătate publică.

Este o decizie care se ia de specialişti în sănătate publică, de epidemiologi, de infecţionişti şi nu mă hazardez eu să dau o dată”, a adăugat premierul.

În data de 15 octombrie a fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW