Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Starea de alertă, posibil prelungită și după 15 mai. Ce spune ministrul Sănătății

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 iunie 2020 Etichete: ,

Românii se așteaptă ca pe data de 15 iunie să intre în vigoare noi măsuri de  relaxare a restricțiilor impuse. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune însă că starea de alertă va putea fi prelungită pe teritoriul României și după această dată 

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție la B1TV.

Nelu Tătaru menționează că transmiterea comunitară a virusului va exista și pe perioada verii.

„Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virsul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer„, a mai spus ministrul Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW