Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Agenția Națională de Integritate a identificat stare de incompatibilitate în cazul a 4 aleși locali

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 20 februarie 2024 Etichete:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI)  a identificat incompatibilitatea sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a patru aleşi locali, trei primari şi un consilier judeţean.

Potrivit ANI, Stanciu Cristian, consilier județean în cadrul C.J Iași, a încălcat prevederile art. 187, alin. (1) și alin. (13) și art. 178, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 95/2006. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2018 – 27 ianuarie 2021, întrucât a exercitat simultan funcția de membru titular (reprezentant al C.J Iași) în cadrul Consiliului de administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru copii ”Sf. Maria” Iași și funcția de membru în organul de conducere al unui partid politic, respectiv cea de vicepreședinte.

Rotaru Gheorghe, primar al Com. Țibana, Jud. Iași, a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, deoarece în exercitarea atribuțiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, a emis la data de 04 februarie 2021 o dispoziție pentru Întreprinderea Familială al cărei reprezentant este soția acestuia iar membru este unul dintre fiii săi, dispoziție care produce foloase materiale acestora.

Novac Vasile, primar al Com. Ivănești, Jud. Vaslui, a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 91, alin. (3) din același act normativ. Se află în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de primar pentru mandatul 2020 – prezent, desfășoară și activități remunerate în cadrul unei societăți.

Gherman Vasile Vlăduț, primar al Com. Slatina, Jud. Suceava, a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019. În exercitarea atribuțiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, a semnat un contract de furnizare produse cu societatea comercială în cadrul căreia fratele acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator. În baza documentelor aprobate/avizate au fost efectuate plăți către societate în sumă de 57.972 Lei.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris,” transmite ANI.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW