Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Standul României de 8.000 dolari de la un târg de tursim din New York, dur criticat în mediul online

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2022

Ministerul Turismului se confruntă cu un val de critici în urma participării la un târg de turism din New York cu un stand cel mult modest, în opinia internauților, pentru care statul a plătit aproape 8.000 de dolari. Standul României a fost decorat cu pânză de culoare neagră și câteva foi A4 scoase la imprimantă, înfățișând destinații turistice din țara noastră. 

Imaginile de la târgul de turism Travel and Adventure Show New York, desfășurat în perioada 18-20 martie, au fost publicate inițial pe pagina de Facebook a Consulatului României la New York, dar postarea a fost șearsă între timp, în urma mesajelor acide din mediul online.

Reacția Ministerului

Ministerul Turismului a explicat, într-o postare pe Facebook, că România a participat la eveniment cu un pachet de bază, care a prevăzut amenajarea standului de către organizatorul târgului și care a costat aproape 8.000 de dolari.

„Amenajarea standard, oferită de organizatorul Travel and Adventure Show țării noastre și tuturor celorlalți expozanți care au optat pentru această ofertă, constă în decor format din pânză de culoare neagră, amplasată pe pereții despărțitori și pe mese, și afișaj de țară, fiind specifică manifestării expoziționale din New York de mai bine de 20 de ani.

Respectiv, acest tip de amenajare a fost întâlnită și la edițiile anterioare, iar ministerul a plătit anul acesta suma de 7.990 dolari. Din 200 de expozanți, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziție de organizator”, a transmis sursa citată.

Pe de altă parte, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat duminică, într-o intervenţie la Realitatea Plus, că nu este mulţumit de modul în care a fost reprezentată ţara noastră.

Mai multe persoane publice au reacționat, fiind nemulțumite de imaginea proastă pe care reprezentanții ministerului au făcut-o țării noastre.

„Cei din New York, care au organizat acest stand extraordinar cu foi A4 tipărite, sunt cea mai mare sinecură a ministerului. Se numește „rețeaua externă”. Oameni plătiți de câteva ori mai bine decât ministrul să nu facă mare lucru pe bani mulți. Ca să știți. Cel mai mic salariu lunar era de 6.000 de euro pe lună, cel mai mare de 12.000 de euro pe lună”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui, fost ministru USR al Economiei.

„Pur și simplu o rușine și o bătaie de joc. În loc să își asume greșeala și cei responsabili să își dea demisiile de onoare… au șters postarea într-un act de mare curaj! Penibil! Aceasta sigur NU e România!”, a scris și Ana Birchall, fost ministru al Justiției, pe aceeași rețea socială.

Producătorul britanic Charley Ottley, cunoscut pentru documentarele prin care a promovat România, spune, într-o postare pe Facebook ștearsă acum, că s-a oferit să ajute gratuit România la acest târg de turism, însă oficialii noştri l-au refuzat.

Ottley: „Nu au vrut să vorbească cu noi, nu au vrut să se întâlnească cu noi, nu au fost interesați. Au continuat să cheltuiască banii voștri, contribuabili, pentru a arăta România ca o rușine totală în fața întregii lumi”.

 

Sursa foto: Facebook / Ministerul Turismului și Antreprenoriatului

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *